Ze hebben mijn moeder gegijzeld!

 

Nu weer die modeweek in Milaan! Bekijk toch eens die foto’s in de krant en op het internet. Zag je ooit zo’n model hartelijk lachend op de catwalk? Akkoord, hun hongerdiëten zijn niet meteen reden tot vrolijkheid, maar als je ziet welke lonen in de modellenwereld omgaan, zouden ze voor dat geld op zijn minst geluk kunnen veinzen. Vooral de mannelijke modellen (als ik mij dat soort zwart-witte gendertypering nog mag veroorloven, in het bijzonder in deze wereld) lopen, staan of zitten erbij met een blik die vertelt: ze hebben mijn moeder gegijzeld en als ik durf te lachen, snijden ze haar een oor af. Of iets dergelijks.

Misschien zoek ik het te ver en zegt die blik: denk niet dat ik deze waanzinnige vodden graag zie hoor, ik zou hier ook liever in gewone kleren zitten maar dit is waar ze mij voor betalen – iemand moet het doen …

Inspirerend voor potentiële kopers kan dat toch niet zijn? Mode, een luxeproduct, zou toch een bron van vreugde moeten zijn want wie zich die dingen kan permitteren, heeft niet te klagen. Tenzij we de modellendroefenis als volgt moeten interpreteren: als je dit wilt dragen, kost het je zo’n hap uit je budget dat het lachen je wel zal vergaan.

Of mogelijk spreekt uit de blik van een treurig model: ik heb medelijden met jou, fashionista of fashionisto! Had je maar een andere passie moeten zoeken! Maar je hebt ervoor gekozen je te laten leiden door de rare kronkels van trendsetters en andere volksverlakkers, en dus moet je deze nare gevolgen maar – letterlijk – dragen. Alhoewel, in dit laatste geval zou ik als model niet droevig kijken maar gemeen-sarcastisch: dankzij onnozelaars als jij, die met dit soort lelijke prullen vrijwillig op feestjes willen verschijnen, verdien ik hier een mooie boterham! (Daarmee kan ik mijn gegijzelde moeder gewoon vrijkopen.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s